Անօրգանական քիմիա. Հատոր 2. գիրք 1: Անցումային տարրերի քիմիան
Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2020, 408 էջ
ISBN 978-5-8084-2425-8
ISBN 978-5-8084-2425-8
«Անօրգանական քիմիա» դասագրքի 2-րդ հատորի 1-ին գիրքը համապատասխանում է Երևանի պետական համալսարանի «Անօրգանական քիմիա» առարկայի պետական ծրագրին: Այն ընդգրկում է 11-րդ, 12-րդ, 3-րդ և 4-րդ խմբերի d տարրերի ու դրանց միացությունների քիմիան՝ տրամաբանական հերթականությամբ, շարադրված ըստ պարբերական համակարգի երկար տարբերակի:
Դասագիրքն ինչ-որ առումով «Անօրգանական քիմիայի» հանրագիտարան է՝ նախատեսված «Քիմիա», «Սննդի քիմիա», «Դեղագիտական քիմիա» մասնագիտությունների, Կենսաբանության, Աշխարհագրության և երկրաբանության ֆակուլտետների ուսանողների համար: Այն օգտակար կլինի նաև այլ բուհերի ուսանողներին, քիմիկոս գիտաշխատողներին, մագիստրոսներին, ասպիրանտներին, հանրակրթական դպրոցների ուսուցիչներին և առհասարակ քիմիայով հետաքրքրվողներին:

Ալբերտ Սահակյան
Pharmaceutical Activity Management. Organization and Regulation of Pharmaceutical Activity. Part II


Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս II


Սիրանուշ Նանագյուլյան Իրեն Շահազիզյան and others
Basics of mycology, algeology and botany (educational manual)


Վիրաբ Կիրակոսյան
Solubility Test as an Indicator of Quality Control of Solid Dosage Forms for Internal Use


Տաթևիկ Սարգսյան
Օրգանիզմի էներգածախսի որոշման, որոշ կաթնամթերքների էներգետիկ արժեքի և որակի գնահատման ու վերահսկման մեթոդները


Լուսինե Կարապետյան Գայանե Թոքմաջյան
Սննդի քիմիա: Սննդամթերքի բաղադրության և որակի ուսումնասիրություն


Սաթենիկ Պետրոսյան
Ջրային գոլորշիներով թորման եղանակով անջատվող նյութերի քիմիաթունաբանական բնութագրեր («Ցնդող թույներ», ալկոհոլային թունավորում)


Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս I
