Սննդի քիմիա
Ուսումնական ձեռնարկ, Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2019, 190 էջ
ISBN 978-5-8084-2406-7
ISBN 978-5-8084-2406-7
Ձեռնարկում ներկայացված են սնմանը և սննդամթերքին վերաբերող բազմաթիվ և տարաբնույթ հարցեր՝ սնման ժամանակակից տեսությունները և սկզբունքները, սննդի պարտադիր բաղադրիչները` սպիտակուցները, ճարպերը և ածխաջրերը, ինչպես նաև սննդակարգում կարևոր տեղ զբաղեցնող հանքային նյութերը, վիտամինները և այլն: Հատուկ ուշադրություն է դարձված արտադրական պրոցեսներում սննդային բաղադրիչների փոփոխություններին, արդիական արհեստական սննդամթերքին և սննդի անվտանգությանը:
Նախատեսված է բուհերի` սննդի և դրա անվտանգության ուսումնասիրությամբ զբաղվող բոլոր մասնագիտությունների ուսանողների ու ասպիրանտների համար:
Սիրանուշ Նանագյուլյան Իրեն Շահազիզյան and others
Basics of mycology, algeology and botany (educational manual)
Վիրաբ Կիրակոսյան
Solubility Test as an Indicator of Quality Control of Solid Dosage Forms for Internal Use
Տաթևիկ Սարգսյան
Օրգանիզմի էներգածախսի որոշման, որոշ կաթնամթերքների էներգետիկ արժեքի և որակի գնահատման ու վերահսկման մեթոդները
Լուսինե Կարապետյան Գայանե Թոքմաջյան
Սննդի քիմիա: Սննդամթերքի բաղադրության և որակի ուսումնասիրություն
Սաթենիկ Պետրոսյան
Ջրային գոլորշիներով թորման եղանակով անջատվող նյութերի քիմիաթունաբանական բնութագրեր («Ցնդող թույներ», ալկոհոլային թունավորում)
Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս I