Research Methods of Food
Gohar A. Shahinyan, Armen I. Martiryan
Yerevan, YSU Press, 2025, p. 110
ISBN 978-5-8084-2702-0
Yerevan, YSU Press, 2025, p. 110
ISBN 978-5-8084-2702-0
The basic principles of three methods of food study – UV-Vis absorption spectroscopy, atomic absorption spectroscopy and highperformance liquid chromatography - are presented in the academic-methodological manual. The area of application of these methods, as well as their peculiarities and basic schemes of corresponding equipment are also presented. At the end of each chapter there are laboratory experiments where the preparation of samples, choice of the method, operating onditions of instruments and all necessary equations for quantitative analysis are described in detail.

Ալբերտ Սահակյան
Pharmaceutical Activity Management. Organization and Regulation of Pharmaceutical Activity. Part II


Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս II


Սիրանուշ Նանագյուլյան Իրեն Շահազիզյան and others
Basics of mycology, algeology and botany (educational manual)


Վիրաբ Կիրակոսյան
Solubility Test as an Indicator of Quality Control of Solid Dosage Forms for Internal Use


Տաթևիկ Սարգսյան
Օրգանիզմի էներգածախսի որոշման, որոշ կաթնամթերքների էներգետիկ արժեքի և որակի գնահատման ու վերահսկման մեթոդները


Լուսինե Կարապետյան Գայանե Թոքմաջյան
Սննդի քիմիա: Սննդամթերքի բաղադրության և որակի ուսումնասիրություն


Սաթենիկ Պետրոսյան
Ջրային գոլորշիներով թորման եղանակով անջատվող նյութերի քիմիաթունաբանական բնութագրեր («Ցնդող թույներ», ալկոհոլային թունավորում)
