Սննդարտադրական տեխնոլոգիաներ
Ուսումնական ձեռնարկ, Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2020, 204 էջ
ISBN 978-5-8084-2433-3
ISBN 978-5-8084-2433-3
Ուսումնական ձեռնարկում ներկայացվում են սննդի արտադրական տեխնոլոգիաներում օգտագործվող ֆիզիկական և կոլոիդ քիմիային առնչվող որոշ հիմնարար դրույթներ, վերլուծվում են տեխնոլոգիական հիմնական փուլերը (հումքի տեսակավորում, նախապատրաստում, մանրատում, պաստերացում, ստերիլացում, գոլորշիացում, թորում, դեհիդրատացում և այլն): Անդրադարձ է կատարվում առանձին սննդատեսակների` կաթնամթերքի, մսամթերքի, գինու, շոկոլադի, քաղցրավենիքի, հացի ու հացամթերքի ու սննդի այլ տեսակների արտադրական տեխնոլոգիաներին:
Ուսումնական ձեռնարկը նախատեսված է «Սննդի անվտանգություն» մասնագիտությամբ բակալավրի և մագիստրոսի կրթական աստիճանների համար մասնագիտական կրթություն ստացող ուսանողների համար: Այն կարող է նաև օգտակար լինել սննդարտադրության ոլորտում աշխատող երիտասարդ մասնագետներին:
Սիրանուշ Նանագյուլյան Իրեն Շահազիզյան և ուրիշներ
Սնկաբանության, ջրիմուռաբանության և բուսաբանության հիմունքներ (ուսումնական ձեռնարկ)
Կարեն Թռչունյան Հեղինե Գևորգյան և ուրիշներ
Մանրէների կենսաքիմիա և կենսատեխնոլոգիա. լաբորատոր աշխատանքներ
Արմեն Թռչունյան Էռնեստինա Բարսեղյան և ուրիշներ
Օտարածին միացությունների (քսենոբիոտիկների) կենսաքիմիա
Սուսաննա Բադալյան Նարինե Ղարիբյան
Տարբեր սնկային կուլտուրաների միցելիումի կառուցվածքային առանձնահատկությունները