Սննդի քիմիա
Ուսումնական ձեռնարկ, Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2019, 190 էջ
ISBN 978-5-8084-2406-7
ISBN 978-5-8084-2406-7
Ձեռնարկում ներկայացված են սնմանը և սննդամթերքին վերաբերող բազմաթիվ և տարաբնույթ հարցեր՝ սնման ժամանակակից տեսությունները և սկզբունքները, սննդի պարտադիր բաղադրիչները` սպիտակուցները, ճարպերը և ածխաջրերը, ինչպես նաև սննդակարգում կարևոր տեղ զբաղեցնող հանքային նյութերը, վիտամինները և այլն: Հատուկ ուշադրություն է դարձված արտադրական պրոցեսներում սննդային բաղադրիչների փոփոխություններին, արդիական արհեստական սննդամթերքին և սննդի անվտանգությանը:
Նախատեսված է բուհերի` սննդի և դրա անվտանգության ուսումնասիրությամբ զբաղվող բոլոր մասնագիտությունների ուսանողների ու ասպիրանտների համար:
Սիրանուշ Նանագյուլյան Իրեն Շահազիզյան և ուրիշներ
Սնկաբանության, ջրիմուռաբանության և բուսաբանության հիմունքներ (ուսումնական ձեռնարկ)
Տաթևիկ Սարգսյան
Օրգանիզմի էներգածախսի որոշման, որոշ կաթնամթերքների էներգետիկ արժեքի և որակի գնահատման ու վերահսկման մեթոդները
Լուսինե Կարապետյան Գայանե Թոքմաջյան
Սննդի քիմիա: Սննդամթերքի բաղադրության և որակի ուսումնասիրություն
Սաթենիկ Պետրոսյան
Ջրային գոլորշիներով թորման եղանակով անջատվող նյութերի քիմիաթունաբանական բնութագրեր («Ցնդող թույներ», ալկոհոլային թունավորում)
Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս I