Անօրգանական քիմիա (երկու հատորով): Հատոր 2. գիրք 2: Անցումային տարրերի քիմիան
Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2021, 324 էջ
ISBN 978-5-8084-2503-3
ISBN 978-5-8084-2503-3
«Անօրգանական քիմիա» դասագրքի 2-րդ հատորի 2-րդ գիրքը, որն ընդգրկում է պարբերական համակարգի 5-րդ, 6-րդ, 7-րդ և 8-10-րդ խմբերի d տարրերն ու դրանց միացությունների քիմիան, լիովին համապատասխանում է Երևանի պետական համալսարանի «Անօրգանական քիմիա» առարկայի պետական ծրագրին:
Դասագիրքը նախատեսված է «Քիմիա», «Սննդի անվտանգություն», «Դեղագիտական քիմիա» մասնագիտությունների, ԵՊՀ կենսաբանության, աշխարհագրության և երկրաբանության ֆակուլտետների ուսանողների համար: Այն օգտակար կլինի նաև այլ բուհերի ուսանողներին, քիմիկոս գիտաշխատողներին, մագիստրոսներին, ասպիրանտներին և հանրակրթական դպրոցների ուսուցիչներին:

Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս II


Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս II


Սիրանուշ Նանագյուլյան Իրեն Շահազիզյան և ուրիշներ
Սնկաբանության, ջրիմուռաբանության և բուսաբանության հիմունքներ (ուսումնական ձեռնարկ)


Տաթևիկ Սարգսյան
Օրգանիզմի էներգածախսի որոշման, որոշ կաթնամթերքների էներգետիկ արժեքի և որակի գնահատման ու վերահսկման մեթոդները


Լուսինե Կարապետյան Գայանե Թոքմաջյան
Սննդի քիմիա: Սննդամթերքի բաղադրության և որակի ուսումնասիրություն


Սաթենիկ Պետրոսյան
Ջրային գոլորշիներով թորման եղանակով անջատվող նյութերի քիմիաթունաբանական բնութագրեր («Ցնդող թույներ», ալկոհոլային թունավորում)


Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս I
