Լուծելիության թեստը՝ որպես ներքին ընդունման կարծր դեղաձևերի որակի հսկման ցուցանիշ
Ուսումնամեթոդական ձեռնարկ «Դեղերի որակի հսկում» առարկայից, Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2021, 60 էջ
ISBN 978-5-8084-2530-1
ISBN 978-5-8084-2530-1
Ձեռնարկը նախատեսված է ԵՊՀ ֆարմացիայի ինստիտուտի «Դեղերի որակի վերահսկում», «Ֆարմացիա» և «Դեղագործական քիմիա» մասնագիտացմամբ ուսանողների համար: Ձեռնարկում ներկայացված է լուծելիության թեստի իրականացման բոլոր պայմանները՝ համաձայն դեղագրքերում (Եվրոպական, Բրիտանական, Ամերիկյան) ներկայացվող պահանջների: Ներկայացված են նաև լաբորատոր փորձեր, իրավիճակային խնդիրներ և ինքնաստուգման համար նախատեսված հարցեր, որոնք կօգնեն ուսանողին ամրապնդել և ստուգել ձեռք բերած գիտելիքները:
Սիրանուշ Նանագյուլյան Իրեն Շահազիզյան և ուրիշներ
Սնկաբանության, ջրիմուռաբանության և բուսաբանության հիմունքներ (ուսումնական ձեռնարկ)
Տաթևիկ Սարգսյան
Օրգանիզմի էներգածախսի որոշման, որոշ կաթնամթերքների էներգետիկ արժեքի և որակի գնահատման ու վերահսկման մեթոդները
Լուսինե Կարապետյան Գայանե Թոքմաջյան
Սննդի քիմիա: Սննդամթերքի բաղադրության և որակի ուսումնասիրություն
Սաթենիկ Պետրոսյան
Ջրային գոլորշիներով թորման եղանակով անջատվող նյութերի քիմիաթունաբանական բնութագրեր («Ցնդող թույներ», ալկոհոլային թունավորում)
Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս I