Կոմպլեքս միացություններ
Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2023, 164 էջ
ISBN 978-5-8084-2620-7
ISBN 978-5-8084-2620-7
Առաջին անգամ մայրենի լեզվով ներկայացվում է «Կոմպլեքս միացություններ» ձեռնարկը, որտեղ ընդգրկված են պարբերական համակարգի բոլոր խմբերի տարրերի առաջացրած կոմպլեքս միացությունները:
Ձեռնարկը նախատեսված է «Քիմիա», «Սննդի անվտանգություն», «Դեղագիտական քիմիա» մասնագիտությունների, ԵՊՀ կենսաբանության ֆակուլտետի ուսանողների համար: Այն օգտակար կլինի նաև բուհերի ուսանողներին, քիմիկոս գիտաշխատողներին, մագիստրոսներին, ասպիրանտներին և հանրակրթական դպրոցների ուսուցիչներին:
![](thumbs/149x206/4sgZCMOOpk2z6979LbbO6R9kDf.jpg)
Տաթևիկ Սարգսյան
Օրգանիզմի էներգածախսի որոշման, որոշ կաթնամթերքների էներգետիկ արժեքի և որակի գնահատման ու վերահսկման մեթոդները
![](img/hover.png)
![](thumbs/149x206/hhHMFxM1gn3TYbC98hBYwXPlu3.jpg)
Լուսինե Կարապետյան Գայանե Թոքմաջյան
Սննդի քիմիա: Սննդամթերքի բաղադրության և որակի ուսումնասիրություն
![](img/hover.png)
![](thumbs/149x206/5kYnYiEhVwukElOqNq3w5uv24E.jpg)
Սաթենիկ Պետրոսյան
Ջրային գոլորշիներով թորման եղանակով անջատվող նյութերի քիմիաթունաբանական բնութագրեր («Ցնդող թույներ», ալկոհոլային թունավորում)
![](img/hover.png)
![](thumbs/149x206/19ggYZ66WSjZh0nJxqIDngHi5i.jpg)
Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս I
![](img/hover.png)