ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ
ԾՐԱԳՐԵՐ
ԽՄԲԱԳՐԱԿԱԶՄ
ՀԵՂԻՆԱԿՆԵՐ
ՆՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
Հեղինակներ

Դասագրքեր

Բառարաններ

Ակադեմիական գրականություն
Սննդամթերքի ուսումնասիրման մեթոդներ
Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2025, 110 էջ

ISBN 978-5-8084-2702-0

DOI: https://doi.org/10.46991/YSUPH/9785808427020

Ուսումնամեթոդական ձեռնարկում ներկայացված են սննդամթերքի ուսումնասիրման երեք մեթոդների՝ էլեկտրոնային կլանման սպեկտրոսկոպիայի, ատոմային աբսորբցիոն սպեկտրոսկոպիայի և բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատոգրաֆիայի հիմնական սկզբունքները, դրանց կիրառության ոլորտները, սարքավորման հիմնական սխեմաներն ու առանձնահատկությունները: Յուրաքանչյուր մեթոդի ավարտին տրված են լաբորատոր աշխատանքներ, որոնցում մանրամասն ներկայացված են տվյալ սննդամթերքի ճիշտ նմուշապատրաստումը, մեթոդի ընտրությունը, սարքավորման աշխատանքի պայմաններն ու քանակական անալիզի համար անհրաժեշտ հաշվարկային բանաձևերը:

Դասագրքեր | Քիմիայի ֆակուլտետ