Սննդամթերքի ուսումնասիրման մեթոդներ
Երևան, ԵՊՀ հրատ., 2025, 110 էջ
ISBN 978-5-8084-2702-0
ISBN 978-5-8084-2702-0
Ուսումնամեթոդական ձեռնարկում ներկայացված են սննդամթերքի ուսումնասիրման երեք մեթոդների՝ էլեկտրոնային կլանման սպեկտրոսկոպիայի, ատոմային աբսորբցիոն սպեկտրոսկոպիայի և բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատոգրաֆիայի հիմնական սկզբունքները, դրանց կիրառության ոլորտները, սարքավորման հիմնական սխեմաներն ու առանձնահատկությունները: Յուրաքանչյուր մեթոդի ավարտին տրված են լաբորատոր աշխատանքներ, որոնցում մանրամասն ներկայացված են տվյալ սննդամթերքի ճիշտ նմուշապատրաստումը, մեթոդի ընտրությունը, սարքավորման աշխատանքի պայմաններն ու քանակական անալիզի համար անհրաժեշտ հաշվարկային բանաձևերը:

Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս II


Ալբերտ Սահակյան
Դեղագործական գործունեության կառավարումը: Դեղագործական գործունեության կազմակերպումը և կարգավորումը: Մաս II


Սիրանուշ Նանագյուլյան Իրեն Շահազիզյան և ուրիշներ
Սնկաբանության, ջրիմուռաբանության և բուսաբանության հիմունքներ (ուսումնական ձեռնարկ)


Տաթևիկ Սարգսյան
Օրգանիզմի էներգածախսի որոշման, որոշ կաթնամթերքների էներգետիկ արժեքի և որակի գնահատման ու վերահսկման մեթոդները


Լուսինե Կարապետյան Գայանե Թոքմաջյան
Սննդի քիմիա: Սննդամթերքի բաղադրության և որակի ուսումնասիրություն


Սաթենիկ Պետրոսյան
Ջրային գոլորշիներով թորման եղանակով անջատվող նյութերի քիմիաթունաբանական բնութագրեր («Ցնդող թույներ», ալկոհոլային թունավորում)
